Spangsbjerghaven - 26. januar 2022 - Resultat

Vintercup logo

Spangshaven er bare hel suveræn og første gang prøvede vi med kortvend. Ulrik havde drejet en kanon bane og flere af os fik da også en del at se. En af de store favoritter Kristian mistede ved sidste løb en post og var derfor allerede noget bagud. Men denne aften løb han absolut hurtigst (20:08) bare ærgerligt at han tog post 10 to gange og derved mistede post 14 som stod i cykelskuret ved siden af.

Dagens vinder blev Palle Lang i tiden 21:37, men tæt efterfulgt af Jacob som er ved at sætte sig kraftig på den samlede vinder titel. Palle havde sikkert lidt hjemmebanefordel og ser man lidt i resultatlisten kommer Mette også ind på en flot 5. plads - her tæller hjemmebanen måske også lidt til hendes fordel, og måske hun havde gennemskuet, de numre Ulrik lavede med os.

Eric Lauridsen var som altid hurtig, denne aften lidt for hurtigt eftersom at post 5-6-7 blev hoppet over. Kortet og de små passager kan være svære at se og gennemskue, og fra O-track ses også enkelte løbere der bevæger sig i forbudt område hvor de troede der var en passage.

Samlet resultat har vi Jacob i front. Og med kun 2 løb tilbage bør vi se på hvem er forrest eksklusiv de 2 dårligste løb. Her er Jacob med max point 500 og på en anden plads findes Palle Lang og delt 3. plads til mellem Rudolf og Ulrik. Men der er fortsat op til 200 point at kæmpe om så mange kan stadig blande sig i placeringerne.

På O-track har 14 ud af 31 deltagere allerede vist deres track! Se det og nyd banen igen.

 Links: Resultat - Kort - O-track

Kommende:

 • Esbjerg Night Trail er onsdag d. 2. februar i Tjæreborg.
 • Næste vintercup 9. februar i Frejaparken.

Kære vintercupper

7. afdeling af vintercuppen er onsdag aften kl. 18 i Højvangs- og Spangsbjergshaven.

 • Startsted er ved p-pladsen til sundhedscenteret Spangsbjerg Kirkevej 51, som man kommer til ved at køre ind af Højvangshaven fra syd.
 • P-pladsen er umiddelbart på venstre hånd.
 • Banen er en traditionel sprintbane på kun 3,3 km. Kortet udleveres først i start-sekundet.
 • Posterne er nogle steder tæt på hinanden men postnummeret matcher kontrolnummeret (post 1 = 201, 2 = 202 osv.), så ingen ”forvirring” her!

En 3,3 km natsprint i området blev i øvrigt, som det ses herunder, vundet i en meget skarp tid på 23,37 minutter i 2017. Men det er en svær tid at slå.

Vel mødt,
hilsen banelæggeren

Varde - 12. januar 2022 - Resultat

Vintercup logo

Om det er Varde/Arnbjerg eller Eric Lauridsen der er god, eller måske kombinationen er underordnet, men det var en super bane i Varde onsdag aften. Der var også rekord mange deltagere på denne fine vinteraften, i alt 33 friske løbere.

Resultatmæssigt var Jacob endnu engang hurtigst og Nora var ekstra frisk og hentede en flot anden plads. I den samlede stilling er Jacob ved at løbe fra os, men intet er afgjort. Specielt på de sekundære placeringer er der kamp og her kan bl.a. bemærkes at Ulrik med tiden 30:01 "mistede" 1 point med 2 sekunder og det kan blive afgørende.....

Mette ser stærk ud i kvindeligaen og hun er en ud af ni deltagere der har deltaget i samtlige løb til dato (6 stk) og det er et godt udgangspunkt for en sejr. Jacob har også alle løb på kontoen, men med 3 løb tilbage er der stadig muligheder for at lave ændringer i stillingen.

På O-track har 16 deltagere allerede vist deres track - også her har vi vist en rekord! Se det og nyd banen igen.

 Links: Resultat - Kort - O-track

Kommende:

 • Esbjerg Night Trail er onsdag d. 19. januar i Nørreskoven.
 • Næste vintercup 26. januar i Spangsbjerghaven.

Bramming - 22. december 2021 - Resultat

Vintercup logo

Henrik Hansen fra vores Bramming lokal afdeling havde igen sikret udfordringer til os. Her 2 dage før juleaften kunne hele 25 finde vej og blive udfordret på gader og grønne områder.
Super bane, tæt på frost og lidt let regn.... perfekt løbe aften.

Banen var kræs for Jacob som tog nogle vigtige point på de nærmeste forfølgere Palle og Kristian. Både på dagens løb og i live tabellen er de nummer 2 og 3.

Ved dagens løb viste sekunder igen deres værdi. Christian og Lars mistede 1 point pga. under 10 sekunder, mens Rudolf, Peter og Tonny "vandt" et point da de var lige under næste minuttal. Så endnu et bevis - Løb hurtig HELE vejen :-)

 Links: Resultat - Kort - O-track

Kommende:

 • 26. december løbes Julenissepoint løb (er du tilmeldt?)
 • 1. januar årets første og ret vigtige løbe - Nytårshovedpineløbet 2022 ....
 • Esbjerg Night Trail er onsdag d. 5. januar i Ådalsparken.
 • Næste vintercup 12. januar i Varde.

SEPE - 08. december 2021 - Resultat

Vintercup logo

SEPE løbet er en ægte nat sprint med en tvist. Palle Lang havde endnu engang udfordret os og for delt en masse poster i området. Han havde "glemt" at fortælle en rækkefølge, men her var beskeden klar ulige-lige-ulige osv. samt alle poster.....

Hele otte ud af 23 friske løbere kunne bare ikke forstå det....... og trak derfor strafpoint. Men de 3 hurtigste blev dog ikke påvirket og for første gang i serien tog Kristian en klar sejr (over 1 minut) ned til Jacob som holder fast i en samlet første plads. Tobias Svarer havde fundet vej til Esbjerg men fandt "kun" vej til en tredje plads. Blandt damerne tog Freja sejren så Familien Kramers kom til tops.

Samlet begynder Kristian at kravle op og er teknisk på en delt førsteplads (hvis 2 løb fratrækkes). Men der løbes bedst ud af 7 løb så alt kan ske. Blandt damerne er Mette umiddelbart i front, men både Freja og Nora kan med deltagelse og stærk løb tage førstepladsen inden sæsonen er ovre. Herlig aften, god udnyttelse af SEPE sprint kortet og alle pladser er åbne....

Links: Resultat - Kort               

Kommende:

 • Esbjerg Night Trail i næste uge med udgangspunkt fra Kikkebjerg på Fanø (15. december)
 • Næste vintercup 22. december i Bramming.

Kvaglund - 24. november 2021 - Resultat

Vintercup logo

En af vores mest klassiske natcup baner er Kvaglund og med Peder Stephansen som banelægger er successen hjemme. Hele 29 løbere fandt vej og nu er kampen startet - Kristian Kramers har meldt sig klar (skulle ikke på arbejde) og var kun 4 sekunder efter Jacob. Næste gang i SEPE parken bliver det tæt.....

Men også Palle og Nora er tæt på de hurtigste og de havde et par gode løb. I OKEs herre 50+ eliteklasse tog Ulrik sejren med 5 sekunder til formanden - det er en sejr!

Samlet ser Jacob sikker ud, men specielt Kristian og Palle skal man holde øje med. Hos damerne er Mette Lolk klart i spidsen (og foran Ulrik), men Nora ser stærk ud og lægger an til en top placering.

Links: Resultat - O-track - Kort               

Kommende:

 • Esbjerg Night Trail i næste uge med udgangspunkt fra Lustrup ved Ribe (1. december)
 • Næste vintercup 8. december i SEPE/klubhuset (med efterfølgende julehyggebankoaften).
   
   

Nyheder fra DOF  

   
© Orienteringsklubben Esbjerg