Aldrig (hvad jeg kan huske) har Vintercuppen været så tæt som nu, og sjælden havde jeg en så godt løb,

Som kort opfølgning på vores herlige generalforsamling i går, onsdag d. 7. februar, vil jeg starte med at lave en løbsberetning eller nærmere en postberetning.

Det gode ved historien er, at I kan grine lidt, og jeg kan efterfølgende se frem til jeres historie(r) - Kunne evt. start med Lars Nissen :-)

Beretning
De seneste 2 år har jeg haft fornøjelsen at sende Jer ud i mørket i Kvaglund. Og faktisk forstod jeg ikke, hvorfor I brugte så lang tid i ghettoen? Men tirsdag var det min tur, hvor Henrik havde drejet en fortrinlig bane på kun 3,4 km - jeg endte med at løbe lidt over 6 kilometer!

Men faktisk var det mest interessante min rundtur efter post 12 eller retter post 11.
Efter et fornuftig løb til og med post 11, hvor jeg havde brugt 20 minutter og 30 sekunder, fik jeg læst mig frem til, at post 13 var 150 meter nordøst på. Her gik jagten ind, og jeg vidste, at hvert et sekund talte. Til min store overraskelse var posten væk?
Jeg ledte bag det ene og andet træ, begyndte at gå, læste kort, undrede mig "lidt" over bygningerne nordøst for den forventede postplacering. Jeg kunne på min brik med display læse "12" (så jeg havde vel klippet 12 poster eller skulle jeg til post 12...?)
Efter over 2 minutter i ægte Sherlock Holmes stil (ledte alle steder), så jeg nogen løbe øst på (hvor der ingen poster er?), og efter 2½ minutter gik det endelig op for mig, at jeg stod nord for post 11 og ikke nord for post 12 - herefter gik den vilde jagt på sekunder og minutter. Jeg måtte desværre i mål konstatere, at min "værste" konkurrent Ulrik havde slået mig med godt et minut - uden "kortfejlen" havde jeg vundet med 1 minut!
På kortet ses jeg som grøn farve med en "hale" på 2½ minut. Jeg kommer først til post 11, men både Ulrik og Rudolf når til post 13, før jeg "fatter" noget....... se selv det hele i Livelox >>

Hvad er lærdommen fra dette? 

  1. Hold fokus og læs fremad
  2. Kortet passer, det er dig, der står forkert!
  3. Aldrig fortæl andre om dine " udflugter" og lad være med at bruge dit GPS-track til noget.......

Selvom denne post "13" vil irritere mig længe, er det vel faktisk præcist det, der er "sjovt" ved orienteringsløb. Og dagens muligheder for at analysere på ens løb i forhold til andres løb, via livelox eller O-track, giver os alle nogle spændende muligheder.

Herfra en kraftig opfordring til at bruge www.Livelox.com og om lidt www.O-track.dk (gratis) - jo flere der uploader deres track, jo bedre (og sjovere) for os alle......

Orienteringsløb på Færøerne 2017

Her er et par spændende kort og artikel fra løbet på Færøerne, som flere af klubbens medlemmer var en aktiv del af/arrangører.

Arrangører: Esbjerg Politi Idrætsforening v/Peder Stephansen (banelægger), Kristian Assenholt og Erik Lindholdt.

Bliver der en en ny tur til Færøerne? Kan ikke afvises, men i så fald kun, hvis der bliver tegnet nye områder. Vi er p.t. ved at forhandle med Nes kommune på Færøerne om nytegning af området Toftavatn. Der arbejdes også på nytegning af et spændende klippeområde på Suduroy.

Vedhæftet:

Mvh.
Erik Lindholdt

Materialet er fra www.politisport.dk

Sæsonen er nu for alvor skudt igang med først påskeløb og nu i denne weekend med den første DM weekend, med sprint lørdag og ultralang søndag. Det hele blev arrangeret af Rold Skov OK og terrænerne var Støvring by til sprinten og Rold Vælderskov/Rebild bakker til ultralang.

Til sprinten i Støvring stillede 3 løbere fra klubben til start, Henrik, Ole og jeg selv. Ole løb et godt løb og vandt sølv, virkeligt flot! Hvordan Henrik løb ved jeg ikke, da arrangørklubben havde valgt at sprede starten over 4 timer, hvilket betød at Henrik allerede havde forladt stævnepladsen da jeg ankom. Jeg selv løb et fint løb uden store fejl og fik en tilfredsstillende 8. plads i et stærkt H21 felt.


 Ultralang i Rold og Rebild var, som forventet, en rigtigt hård omgang. Til trods for dette var 1 ekstra OKE'er, Niels, på startstregen denne dag. Henrik trak dog det længste strå af de to og sluttede som 16'er, mens Niels måtte se sig henvist til en 18 efter hhv. 2:31 og 2:41 i skoven. Ole lavede igen en flot præstation og sluttede som 4'er i sin klasse. Jeg løb et OK løb og sluttede som 6'er, 1 sekund efter nummer 5... Lidt bittert efter 2 timer og 35 minutters løb, men lad moralen være at spurten altid er vigtig, OGSÅ på ultralang.

Til de meget interesserede kan resultater, kort og GPS-spor findes på http://dmsprintultralang2017.dk/index.php . Nu skal jeg sove!

Alle bom kan huskes og man skal lære af dem, men når man også har konen med på "skovtur" så skal man tage det alvorligt Embarassed

   
   

Støt vores sponsorer  

   

Kommende aktiviteter  

Lørdag d. 4 Feb kl.13:00
Træningsløb - Nørreskoven
Onsdag d. 8 Feb kl.18:30
Vintercup - Spangsbjerghaven
Lørdag d. 11 Feb kl.13:00
Træningsløb - Tange Skov
Lørdag d. 18 Feb kl.13:00
Træningsløb - Oksby
Onsdag d. 22 Feb kl.19:00
Esbjerg Night Trail, Nørreskoven (afslutning)
Lørdag d. 25 Feb kl.13:00
Træningsløb - Grimstrup
Onsdag d. 1 Mar kl.18:30
Vintercup - Paradissøerne
Lørdag d. 4 Mar kl.13:00
træningsløb - Nørreskoven
   

OKE Kalender  

   
Februar 2023
M T O T F L S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
   

Nyheder fra DOF  

   
© Orienteringsklubben Esbjerg