Mathias på vej i målEn lille flok OKE’ere deltog i årets Læsø 3-dages, som denne gang med et udvidede baneantal havde rekord deltagelse med ca. 320 løbere fra store dele af Europa. Især mange svenskere og nordmænd havde fundet vej til den lille solbeskinnede ø ude midt i Kattegat.

Bodil og jeg havde sammen med Signe, Niels og børnene en dejlig uge i sommerhus, som sluttede af med 3 meget forskellige løb. Torsdag aften stod den på bysprint i Vesterø Havn. Selv om der primært blev løbet i byen og på havnen undgik de færreste en tur i klitterne lige før mål.

Der skulle løbes stærkt, så selv om jeg løb fejlfrit, blev det kun til en 19. plads af de 38 startende. Som sædvanligt skulle man læse kort og definitioner meget omhyggeligt. Blandt andet var en post placeret inde i et snoet gårdforløb bag en restaurant, mens en anden stod midt inde i et lille fiskerskur på havnen.

Bedst placerede esbjergløber blev Mathias Jensen med en 6. plads kun få sekunder efter nr. 4 i klassen, Men Tour -16 år. Vi andre måtte nøjes med vore små interne dyster. Således løb Børge og jeg morfarbanen, mens Niels og Lars Nissen dystede i oldboysklassen. Andre deltagere var Johanne og Tove, mens Inge kun deltog de sidste 2 dage og Claudia på sidstedagen.

Torsdag og fredag talte sammenlagt til Læsømesterskabet, mens der var revanchematch om lørdagen.

Mathias på vej i målDe to løb gik i klitplantagen i henholdsvis vest- og østdelen. Løbene var meget forskellige – i hvert fald for mit vedkommende. Fredagens bane gik stort set rundt i en åben parabelklit formation i bagende solskin.

Igen blev Mathias bedste løber med en 4. plads og en sammenlagt 5. plads i Læsømesterskabet. Med hensyn til os andre trak Børge det korteste strå i Læsømesterskaberne, selv om han kom tæt på. Det resultat holdt også i revanchematchen. Niels, som i øvrigt var heldig at få en flot placeringspræmie, blev også bedste esbjergløber i oldboys klassen, men han kom til kort overfor Lars i revanchematchen.

Lørdag løb vi nærmest på ydersiden af klitterne i et delvist bevokset fugtigt åbent skovområde med et utal at bittesmå klitter. Sidsteposten stod på stranden helt ude i vandkanten med opløb op langs stranden.

Det bedste resultat blev igen nået af 12-årige Mathias, som på sidste dagen blev en flot nr. 3 i klassen -16 år. I klassen, der havde 14 deltagere, sluttede han i øvrigt som den eneste dansker blandt de 8 første. Inden start havde han væddet med Niels om, at den, der tabte spurten, skulle give is. Den tabte Niels med 1 sekund og jeg, ja jeg deltog klogelig nok i den dyst uden for konkurrence.

Poul

Link til Pouls kort >>

   
   

Støt vores sponsorer  

   

Kommende aktiviteter  

Lørdag d. 24 Feb kl.13:00
Træningsløb - Marbæk
Onsdag d. 28 Feb kl.18:30
Vintercup 9. afd. - Esbjerg Hafen City
Lørdag d. 2 Mar kl.13:00
Træningsløb - Nørreskoven
Onsdag d. 6 Mar kl.19:00
Klubnat - UC syd
Lørdag d. 9 Mar kl.13:00
Træningsløb - Sønderheden
Lørdag d. 16 Mar kl.13:00
Træningsløb - Grimstrup
Onsdag d. 20 Mar kl.17:30
Træningsløb -Vrøgum V, NB: ONSDAG
   

OKE Kalender  

   
Februar 2024
M T O T F L S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
   

Nyheder fra DOF  

Feed ikke fundet
   
© Orienteringsklubben Esbjerg